Papageno Radio
Intermezzo Kiírták az Operettszínház és a Pesti Magyar Színház vezetői pályázatait

Kiírták az Operettszínház és a Pesti Magyar Színház vezetői pályázatait

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közzétette a Budapesti Operettszínház főigazgatói, valamint a Pesti Magyar Színház igazgatói pályázatát. A kiírások szerint mindkét pályázat nyertese 2019. február 1-jétől öt évig töltheti be vezetői pozícióját.

A Budapesti Operettszínház leendő főigazgatójának feladatkörébe tartozik többek között évadonként legalább 450 előadás megtartása, a klasszikus nemzeti operettrepertoár rendszeres bemutatása és színen tartása, valamint évadonként legalább egy új magyar zenés mű bemutatása.

A klasszikus operettjátszás hagyományainak ápolása érdekében a repertoár 40 százalékát klasszikus operetteknek kell kitenniük, és a teátrumnak az előadások 70 százalékában magyar szerzők munkáit kell színpadra vinnie.

Évadonként műsoron kell tartani továbbá legalább két-két gyermek- és ifjúsági produkciót, nyilvántartott független szervezettel közösen létrehozott előadást, illetve határon túli társulatokkal megvalósított vendég- vagy koprodukciós előadást is. A színház feladatai közé tartozik még évadonként legalább öt tájelőadás megtartása és egy hazai fesztiválon való részvétel, továbbá egy művészeti fesztivál megszervezése is.

A  Budapesti Operettszínház főigazgatói pályázatának részletes kiírása itt elérhető.

A Pesti Magyar Színház új igazgatójának feladata lesz többek között évadonként legalább 200 előadás megtartása, valamint a teátrumnak évente legalább hat bemutatót kell tartania.

Pesti Magyar Színház igazgatói pályázatának részletes kiírása itt elérhető.

Mindkét pályázat benyújtásának határideje a közzétételtől (2018. július 10.) számított harminc nap. A miniszter a szakmai bizottság véleményének kézhezvételétől számított harminc napon belül hoz döntést. A pályázat eredménytelensége esetén a döntéstől számított hatvan napon belül új kiírást kell közzétenni.

(Via MTI)

Promóció

X
X