Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Londonban női évadot tartanak

Londonban női évadot tartanak

Venus Blazing, azaz Ragyogó Vénusz címmel zeneszerzőnőkre koncentráló szezont tart az egyik legfontosabb londoni zene- és táncművészeti egyetem, a Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance: az évad programjában összesen 37 mű szerepel, ennek 68%-át (25-öt) komponálta nő.

- hirdetés -

Kiemelt hangsúlyt kap az intézmény vonósegyüttesének koncertjein Errollyn Wallen és Grazyna Bacewicz, a Timoth Reynish 80. születésnapját ünneplő koncerten a karmester Thea Musgrave, Elizabeth Maconchy, Judith Bingham és Emily Howard darabjait vezényli. Louise Farrenc és Grace Williams szimfóniáit játssza a szimfonikus zenekar, az énekegyüttes műsorában Kaija Saariaho és Szofja Gubajdulina műveit hallhatja a közönség, és színpadra állítják Thea Musgrave 1979-es Karácsonyi ének című operáját is.

Stockholmban a nőké lesz az egyharmad

- hirdetés -

A szervezők sokféle műfajból válogattak a műsor összeállításakor, és azt is szem előtt tartották, hogy minél több országból származzanak a zeneszerzőnők. Reményeik szerint emlékezetes lesz az évad, amelynek összetétele inspirálóan hat mind a diákokra, mind a koncertszervezőkre.

Ismerkedjen zeneszerzőnőkkel!

(Via Rhinegold Publishing)

 

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.