Papageno Radio
Intermezzo Nézze élőben a Bayreuthi Ünnepi Játékok megnyitóját!

Nézze élőben a Bayreuthi Ünnepi Játékok megnyitóját!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A BR-KLASSIK internetes oldalán élőben követhetjük az idei Bayreuthi Ünnepi Játékok nyitó előadását, amely ezúttal a Lohengrin lesz.

A Lohengrin új rendezésének bayreuthi premierje olyan nagy nevekkel büszkélkedhet, mint Anja Harteros, aki először bújik Elsa szerepébe Bayreuthban, Ortrudként Waltraud Meier, aki 1983-ban állt először Bayreuth színpadán, valamint az idei fesztivál történetében különösen nagyrabecsült lengyel tenor, Piotr Beczała, aki csupán két héttel az előadás előtt állt be a produkcióba. A legendás helyszín karmesteri pulpitusán Christian Thielemann áll majd.

Piotr Beczała az új bayreuthi Lohengrin

A színház és ezzel a Bayreuthi Ünnepi Játékok 1876. augusztus 13-án, A Rajna kincse, a Ring első darabjának előadásával nyitotta meg a kapuit; az operát a Wagnerrel jó barátságot ápoló magyar karmester, Richter János vezényelte. Az előadást megtekintette I. Vilmos német és II. Péter brazil császár, II. Lajos inkognitóban (feltehetően nem akart találkozni Vilmossal) és számos előkelőség, a filozófus Friedrich Nietzsche, a vezető zeneszerzők közül például Liszt Ferenc, Anton Bruckner, Edvard Grieg és Pjotr Iljics Csajkovszkij.

Az élő közvetítést itt kísérheti figyelemmel!

Promóció

X
X