Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Stravinsky öt nyelven beszélget egy CIA-ügynökkel - Videó

Stravinsky öt nyelven beszélget egy CIA-ügynökkel – Videó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Stravinsky Fund tette közzé azt a videót, amin az orosz zeneszerző, Nyikolaj Nabokovval, az író Vlagyimir Nabokov unokatestvérével angol, orosz, francia, német és olasz nyelven társalog baráti hangulatban egy üveg whisky társaságában.

A kevésbé ismert és sikeres zeneszerző, Nyikolaj Nabokov bár élete végéig zenét oktatott az Egyesült Államokban, írt operákat és baletteket, köztük a Raszputyin halálát és a Don Quixotét inkább a kultúrpolitikában találta meg a helyét.

- hirdetés -

Főtitkára volt annak a CIA által titokban támogatott Kulturális Szabadság Kongresszusának, amelyik összekötötte az ex-kommunistákat, szociáldemokratákat és liberális művészeket, írókat és értelmiségieket. A szervezet ernyője alatt jól pénzelt nemzeti szekciók alakultak sok európai és nem európai országban, amik látszólag a kulturális szabadság és a szellemi megnyilvánulás bármiféle állami korlátozása ellen lépve fel, a kommunizmusra zúdítottak össztüzet.

Стравинский и Набоков

Встреча Набокова со Стравинским произошла в 1966 году в Гамбурге.Игорь Стравинский выпивает, дурачится и говорит на трех языках со своим старым другом Николаем Набоковым, музыковедом, композитором и двоюродным братом Владимира Набокова. Невероятно трогательное видео

Közzétette: Stravinsky Fund – 2018. július 2., hétfő

Beszélgetésük során Stravinsky itallal kínálja Nabokovot, persze közös pohárból isznak, miközben a nyelvi hasonlóságokról beszélgetnek, valamint arról, hogy Stravinsky szinte alig tud megszabadulni az őt fotózó újságíróktól, majd egy angol-orosz szótár is előkerül.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X