Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Táncelőadás kukásokkal, villanyszerelőkkel, favágókkal

Táncelőadás kukásokkal, villanyszerelőkkel, favágókkal

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Allison Orr koreográfus eredeti végzettségét tekintve kulturális antropológus. Gyakran dolgozik olyanokkal, akiknek semmiféle táncosi háttere nincs, és ezekben a munkáiban a közreműködők foglalkozásából indul ki.

- hirdetés -

Pontosabban azokból a mozdulatokból, amelyeket ezekben a munkakörökben végeznek. Dolgozott már takarítókkal, köztisztaságiakkal, kukásokkal, nagyfeszültségű vezetékeken dolgozó villanyszerelőkkel, városi kertészeti és erdészeti vállalat munkatársaival. Az általa etnográfiai koreográfiának nevezett alkotói munka végeredménye szinte minden esetben egy nagyszabású színpadi show, amelyben több, mint ötven szereplő – akár munkagépekkel – lép fel több ezer néző előtt.

Minden produkciót több tucatnyi mélyinterjú előz meg, és Allison Orr csatlakozik azokhoz, akiknek a mozdulatait felhasználja: munka közben figyeli őket, ő is kipróbál, amit lehet. Sosem előadásra készül, a közös lét sosem úgy indul, hogy a takarítók vagy pincérek színpadra lépnek. A koreográfus szerint egy-egy ilyen folyamat pozitív hatással van. Azáltal, hogy figyelik őket, egy kicsit mindenki megváltozik, az egyes előadások után pedig a közösség többi tagja egész másképp tekintenek az adott munkát végző emberekre, jobban értékelik őket.

(Via Dance Magazine)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X