Papageno Radio
Intermezzo Veszélybe került az egyik legszentebb Wagner-emlékhely   

Veszélybe került az egyik legszentebb Wagner-emlékhely   

A tervek szerint a közeljövőben szálloda épül a szászországi Drezda melletti erődben, éppen azon a helyen, ahol a Richard Wagner rajongók számára az egyik legfontosabb kegyhely is található.

“[…] alig kezdtem el dél tájban a fürdőzést, amikor olyan vágy fogott el, hogy felvázoljam a Lohengrint, hogy képtelen voltam kivárni a fürdőre előírt egy óra leteltét, néhány perc múlva türelmetlenül kiugrottam a vízből, s alig szánva időt, hogy rendesen felöltözzem, észvesztve rohantam a szállásomra, hogy papírra vessem, ami feszített. Ez több napon keresztül megismétlődött, míg a Lohengrin részletes színpadi terve egészen le nem volt írva…” – írja Richard Wagner, aki 1845. április 13-án befejezi a Tannhäusert, és júliusban, orvosa tanácsára Marienbadba utazik pihenni.

WAGNER-WAGEN, am größten Wagner-Denkmal im Liebethaler Grund in der Sächsischen Schweiz, wo Wagner die ersten Skizzen zu "Lohengrin" schrieb. Mehr Romantik geht nicht. Die Ruine der Lochmühle will der Wagner-Liebhaber Hermann Häse zum Hotel ausbauen:https://www.sz-online.de/sachsen/masterplan-fuer-die-lochmuehle-3634122.htmlDie Wanderung:https://www.wandern-saechsische-schweiz.de/wordpress/wanderungen/wesenitz/

Közzétette: Hartmut Haenchen – 2018. július 12., csütörtök

A feljegyzések szerint a Lohengrin nyitányának hangjai a ma is kedvelt Liebethaler Grund kirándulóhelyen fogalmazódtak meg a zeneszerzőben.

(Via slippedisc)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!