Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Vonósnégyestől hallotta már az ikonikus James Bond-dallamot? - Videó

Vonósnégyestől hallotta már az ikonikus James Bond-dallamot? – Videó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

James Bond, a 007-es ügynök figuráját Ian Fleming író alkotta meg 1953-ban. Az első James Bond-filmet, mely a Dr. No címet viseli, Terence Young rendezte 1962-ben, a címszerepet elsőként Sean Connery játszotta. A James Bond-filmek jellegzetes főcímdalának témáját Monty Norman szerezte. A jól ismert, klasszikus dallamot a Stringspace vonósnégyes is repertoárjára tűzte, és finom dallamosságot csempészett bele.

- hirdetés -

A 60-as években megírt főcímdal népszerűségét nem tudták túlszárnyalni a későbbi James Bond-filmek zenei témái. A rendkívül kedvelt dallamot sokan, sokféle feldolgozásban játszották már. Íme, egy friss, merész és kellemes változat a Stringspace vonósnégyes előadásában:

A 007-es ügynök zenei témája az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban feldolgozott dallam, és minden bizonnyal nincs olyan műfaj, melynek ne lennének előadói, akik saját kedvükre formálták volna meg Monty Norman szerzeményét. A Stringspace vonósnégyes például feszültségkeltő pizzicatókkal és sodró, lendületes vonókkal fűszerezi az ikonikus dallamot.

(Via Classic FM)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X