Papageno Radio
Intermezzo Az első opera az anorexiáról

Az első opera az anorexiáról

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az anorexia nervosa elnevezés szó szerint idegi eredetű étvágytalanságot jelent. A betegség fizikai és pszichés lefolyását feldolgozó Ellen West az első opera, mely egy táplálkozási zavarokkal küzdő nőről és orvosáról szól. A mindennapi életből merítő operát 2019 nyarán mutatják be New Yorkban, a Spa State Park színpadán.

A huszadik század elején játszódó Ellen West című opera egy nő anorexiás betegséggel való küzdelmeiről szól, akit orvosa pszichoterápiával próbál kezelni.

Az anorexiás panaszok leginkább serdülőkorban kezdődnek és a 13-18 éves korosztálynál jelentkeznek leggyakrabban. Ebben korunk szépségideálja, a média és a divat szerepe vitathatatlan.

Az Ellen West zeneszerzője Ricky Ian Gordon, a librettót a Pulitzer-díjas Frank Bidart írta. Az Opera Saratoga előadásában a főszerepeket Keith Phares (bariton) és Jennifer Zetlan (szoprán) énekli. A darab Lidiya Yankovskaya vezényletében debütál 2019 nyarán.

A  libretto angol nyelvű szövegét itt olvashatja el.

Az Emma Griffin által rendezett előadás, amely egy kórházi ápolásra szoruló, saját testével és elméjével küzdő nő életébe vezet be minket, igaz történeten alapul.

Mit jelent egy operaénekes nő teste?

(Via Slipped Disc)

Promóció

Stream és színház

X
X