Papageno Radio
Intermezzo Bencze Máté lehet Európa legjobb fiatal muzsikusa

Bencze Máté lehet Európa legjobb fiatal muzsikusa

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A 18 versenyzőből hatan, köztük Bencze Máté került a döntőbe, amelyre ma este kerül sor Edinburgh emblematikus koncerthelyszínén, az Usher Hallban.

A Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyének döntőjében Bencze Máté a norvég, a cseh, a német, az orosz és a szlovén versenyzővel mérheti össze tudását. A fináléban a döntősök egy versenyműtételt játszanak majd a Thomas Dausgaard vezette Skót Szimfonikusok kíséretében. Bencze Máté a döntőben ötödikként lép pódiumra, és Ibert: Concerto da Camera for Saxophone című darabját adja elő.

A döntő 20.30-tól élőben itt követhető

Bencze Máté, a 18 éves Debrecenben született, Hajdúböszörményben élő, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában tanuló szaxofonos a Virtuózok különdíjasaként nyerte el a lehetőséget, hogy ő képviselje Magyarországot a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén, amelyet idén Edinburghban rendeznek. Az elődöntőben három darabot adott elő: Jules Demersseman Fantaisie sur un thème original című szaxofonra írt művét, egy átiratot – Bach g-moll szonátájának (BWV 1020) első, Allegro tételét -, valamint egy spanyol szerző, Pedro Iturralde Pequeña Czarda című darabját.

Promóció

X
X