Papageno Radio
Intermezzo Eddig ismeretlen Hemingway-elbeszélést adtak ki

Eddig ismeretlen Hemingway-elbeszélést adtak ki

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Egy ezidáig kiadatlan Ernest Hemingway-elbeszélés debütál a héten egy irodalmi folyóirat, a Strand Magazine nyári kiadásában. Az amerikai irodalmi Nobel-díjas regényíró, novellista, újságíró korábban ismeretlen műve tartalmazza mindazokat a jellegzetes alkotóelemeket, amiket az olvasók szeretnek Hemingwayben.

A Room on the Garden Side, avagy A kertre néző szoba (ford. – a szerk.) című elbeszélés egy második világháborús történetet mesél el, mely a Ritz hotelben játszódik. Az író, az 1961-es öngyilkosságát közvetlenül megelőző időszakból számos publikálatlan művet hagyott maga után, melyek közül néhányat, már megjelentettek.

Megtalálták az Odüsszeia eddigi legrégebbi írásos változatát

A kalandos életű író amerikai irodalmi karrierje egy novellasorozat, A mi időnkben 1925-ös publikálásával kezdődött. Írói hitvallása a jéghegy-elv volt. Számára a tömören, minden sallang nélkül megírt művek csak a jéghegy csúcsát jelentették és a sorok közötti olvasást elengedhetetlennek tartotta, hiszen a történet valós tartalma mindig a felszín alatt játszódik, akárcsak a vízfelszín alatti jéghegy. Hemingway nevét pályája során olyan művek tették világhírűvé, mint Az öreg halász és a tenger, az Akiért a harang szól, vagy a Búcsú a fegyverektől.

(Via Fortune)

Promóció

X
X