Papageno Radio
Intermezzo Figaro házassága a virtuális valóságban

Figaro házassága a virtuális valóságban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Filmeket nézhetünk és videojátékokat is játszhatunk már VR-szemüveggel, és úgy érezhetjük, benne vagyunk a történetben. A német Pars Media és az Arthaus Musik kiadó közreműködésével létrehozandó 360° Figaro a Mozart-opera egy részletét terjeszti ki a virtuális valóságba.

A Figaro házassága második felvonásának néhány, húsz perc hosszúságú részletéből készül a nem mindennapi operafilm: ha a néző felteszi a speciális szemüveget, úgy érezheti, az előadók között áll, az előadás pedig csak neki készült. Az alkotók szerint a történéseket a teljes kontextus nélkül is meg lehet érteni.

Walesi VarázsPillangó

A 360°-os kamerával felvett filmen a közreműködők élőben énekelnek, így a térélmény mellett a fülhallgatók segítségével különleges hangélményben is részesülnek a különlegességek iránt fogékonyak, a főbb szerepeket ugyanis olyan művészek éneklik, Jacquelyn Wagner (Rosina), Olena Tokar (Susanna), Matthias Hausmann (Almaviva gróf) és Valentina Stadler (Cherubino). A projekt producere Jan Schmidt-Garre. A forgatás egy korábbi hallei tévéstúdióban lesz, a kezdeményezést Szász-Anhalt tartomány is támogatja.

(Via Klassik.com)

Promóció

X
X