Papageno Radio
Intermezzo Három múzeum foglalja el a dobogót a legnépszerűbb brit nevezetességek listáján

Három múzeum foglalja el a dobogót a legnépszerűbb brit nevezetességek listáján

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Megőrizte vezető helyét a British Museum a leglátogatottabb ingyenes angliai nevezetességek listáján, az intézményt, amely tizedik éve áll az összesítés élén, csaknem hatmillióan keresték fel 2017-ben frissen ismertetett adatok szerint.

A hivatalos brit turistaügynökség, a Visit England által közölt listán a második helyet a londoni Tate Modern múzeum szerezte meg valamivel több mint 5,5 millió látogatóval. Az ingyenesen látogatható nevezetességek között a harmadik a londoni Nemzeti Galéria, a negyedik a brightoni kikötő, az ötödik a londoni Természettudományi Múzeum lett.

„Elég a közösségi média művészet cenzúrájából”

Anglia leglátogatottabb fizetős nevezetessége a Tower volt 2017-ben. A középkori londoni épületegyüttest 2,8 millióan keresték fel, és ezzel kilencedik éve vezeti a legnépszerűbb fizetős látványosságok listáját. A világörökségi helyszínt a chesteri állatkert követi a második helyen 1,9 millió vendéggel. Az első ötbe az Észak-Yorkshire grófságbeli flamingópark, a hajókázás a Windermere-tavon és Stonehenge került be.

Clara Schumann miatt építik át a múzeumot

A Visit England összeállítása szerint tavaly jelentősen bővült a történelmi emlékhelyek látogatottsága. A malmok, emlékművek, hajók, temetkezési helyszínek látogatóinak száma nyolc százalékkal emelkedett 2016-hoz képest. A farmoké öt, a történelmi épületeké és imahelyeké 4 százalékkal nőtt.

Nemzetközi díjat nyert a Petőfi Irodalmi Múzeum applikációja

Az ingyenes és a fizetős látványosságokat egészében véve két százalékkal többen keresték fel 2017-ben, mint egy évvel korábban, a vendégek hát százalékkal többet költöttek 2016-hoz képest. A Visit England szerint a turizmus csaknem 109 milliárd font értékű szektor Nagy-Britanniában.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X