Papageno Radio
Intermezzo Koreai hegedűművésznő lett Berlin eddigi legfiatalabb koncertmestere

Koreai hegedűművésznő lett Berlin eddigi legfiatalabb koncertmestere

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Három hónappal ezelőtt Jiyoon Lee bizonyult a legjobbnak a Staatskapelle Berlin koncertmesteri pozíciójára hirdetett meghallgatáson. Vajon miért a fiatal koreai hegedűművészt választotta a nagy hagyományokkal rendelkező együttes? Egy berlini lap ennek járt utána.

A 26 éves Jiyoon a Berliner Morgenpostnak adott nyilatkozatából kiderül, édesanyja a Juilliardon tanult zongorázni, ő pedig eldöntötte, Európába költözik, hogy megismerje és elsajátítsa a klasszikus nyugati zenei hagyományt. 20 évesen Kolja Blachert választotta tanárának, akitől – a művésznő elmondása szerint – meg kellett tanulnia, hogyan is kell hegedülni. Mindent elölről kellett kezdenie: „Kimerítő volt, de megérte!” – mondta összegzésképp a fiatal hegedűművész.

Such an underrated violin concerto… 🎻👏Jiyoon Lee – Violinist plays Carl Nielsen's Violin Concerto at the 2016 Carl Nelson International Competition Violin.

Közzétette: Classic FM – 2018. június 1., péntek

A Morgenpost újságírója Jiyoon Leevel való találkozása után megállapította, hogy tehetségén túl minden bizonnyal udvarias modora, bájos kisugárzása és remek konfliktuskezelési képessége a titok, amiért a Staatskapelle Berlin őt választotta eddigi legfiatalabb koncertmesterévé.

(Via Slipped Disc)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X