Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Származása miatt érte bírálat a BBC West Side Story produkciójának főszereplőjét

Származása miatt érte bírálat a BBC West Side Story produkciójának főszereplőjét

Mikaela Bennett lesz a női főszereplője a West Side Story című musicalnek a világ legnagyobb komolyzenei fesztiválján, a londoni Promson.

- hirdetés -

A produkciót eredetileg a fehér bőrű Sierra Boggess főszereplésével mutatták volna be, az amerikai színésznő azonban áprilisban, a szereplőválogatás miatti bírálatok nyomán bejelentette visszalépését. Többen hangsúlyozták ugyanis, hogy Maria karaktere Puerto Ricó-i.

- hirdetés -

Boggess akkor azt írta a közösségi oldalán: ha ő lépne fel Mariaként, azzal újból megfosztanák a spanyol ajkú színésznőket attól, hogy elénekelhessék a szerepet, és megtagadnák tőlük annak jelentőségét, hogy képviseltessék magukat a színpadon, ez pedig nagy hiba lenne.

Fischer Iván és Schiff András is fellép a BBC Proms koncertsorozatán

A kanadai születésű Mikaela Bennett a West Side Story egyes részleteit már énekelte a New York-i és koncertváltozatban a Philadelphiai Filharmonikusokkal, most viszont a teljes szerep az övé lesz a BBC produkciójában, amelyet a világhírű musical szerzője, Leonard Bernstein születésének századi évfordulója alkalmából tűznek műsorra a Promson. A fesztiválon 2012-ben is játszották a darabot, akkor Sierra Boggess főszereplésével.

Maria karakterét az orosz származású amerikai színésznő, Natalie Wood tette híressé a történet 1961-es filmváltozatában. Ő játszotta a főszerepet, énekhangja azonban a “szelleménekes” Marni Nixon volt.  A West Side Storyt augusztus 11-én adják elő a Royal Albert Hallban. Tony szerepében Ross Lekites, Anitaként pedig Eden Espinosa lép fel.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!