Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A Budapesti Vonósok négy napon át játszik az M4-es metró állomásain

A Budapesti Vonósok négy napon át játszik az M4-es metró állomásain

Az M4-es metró négy állomásán zenél a Budapesti Vonósok Kamarazenekar szeptember 17. és 20. között a Budapesti Közlekedési Vállalattal és a Klasszik Rádióval együttműködésben.

Az M4-es metró utasai jegy vagy bérlet birtokában négy napon keresztül, a 17 és 18 óra közötti időszakban, mintegy 25 percben, naponta más-más megálló galériáján lehetnek részesei a zenei élménynek: szeptember 17-én a Kálvin téren, másnap a Móricz Zsigmond körtéren, a harmadik napon a Rákóczi téren, végül pedig a Szt. Gellért téren. A Vonósok a metróban elnevezésű program akusztikus minikoncertjei jól illeszkednek az idén ötven éves BKV kultúraközvetítő szerepéhez.

Véletlenül játszottak be komolyzenét a tokiói metróban

- hirdetés -

A műsorban Mozart Kis éji zenéjének első tétele, Weiner Leó Rókatánca, Johann Strauss Pizzicato polkája, Vivaldi Négy évszak című concertójából pedig a Tavasz első tétele, valamint az Ősz első és harmadik tétele lesz hallható.

A Budapesti Vonósok Kamarazenekart 1977-es megalakulása óta az ország legjobb zenei együttesei között tartják számon: a kezdetek óta meglévő állami minősítése és nemzetközi kamaraverseny-díja mellett a szakma legrangosabb díját, a Bartók-Pásztory díjat is birtokolja. A kamarazenekar Kossuth-díjas művészeti vezetője Botvay Károly csellóművész, koncertmestere a Liszt-díjas Pilz János.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X