Papageno Radio
Intermezzo Ádám Zsuzsanna 2. lett a III. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyen

Ádám Zsuzsanna 2. lett a III. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyen

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A budapesti esemény zsűrije által szeptember 13-án, késő este kihirdetett döntés értelmében a két magyar versenyző mellett hét nő és négy férfi, hat szoprán, három mezzoszoprán, illetve három bariton, valamint egy tenor került be a fináléba, amelyet szeptember 15-én este rendeztek a Zeneakadémia nagytermében. A megmérettetés szeptember 10-én kezdődött minden korábbinál több, 61 versenyző részvételével. 

Az énekverseny döntőjének mezőnyét a magyar Ádám Zsuzsanna és Megyimórecz Ildikó Lilla, a brazil Beatriz Baptista, a kínai Jipao Csen (Yibao Chen), a mongol Badral Chuluunbaatar, az ukrán Inna Fedorii, Kszenyija Nyikolajevna és Valentyina Pluzsnyikova, Julia Muzicsenko és Anna Sapolvalova Oroszországból, a mexikói-amerikai Galeano Salas, az örmény Gagik Vardanyan és a kazah Rassul Zharmagambetov alkotta.

A verseny zsűrijében Marton Éva oldalán Miguel Lerín, az európai operaélet egyik legbefolyásosabb menedzsere; Vittorio Terranova, a F. Tagliavini operaverseny művészeti vezetője; Peter Mario Katona, a londoni Royal Opera casting directora; Anatoli Goussev, a La Scuola Musicale in Foro Buonaparte di Milano professzora; Teimuraz Gugushvili, a Tbiliszi Konzervatórium professzora; Franz Grundheber német bariton, a bécsi és a hamburgi Staatsoper örökös tagja; Meláth Andrea, a Zeneakadémia Ének tanszékének vezetője és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója vesz részt.

A több mint ötvenezer euró összdíjazású 3. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny döntőjében az énekesek két-két áriát adtak elő a Magyar Állami Operaház Zenekara kíséretével, Kocsár Balázs vezényletével.

„A fiataloknak szárnyakat kell adni” – fogalmazott a II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny előtt egy interjújában a versengés névadója. A Zeneakadémia e nagyszerű vállalkozása, minden túlzás nélkül, valóban így tesz.

A közönségdíjat Galeano Salas nyerte el, a Magyar Művészeti Akadémia különdíját pedig Megyimórecz Ildikó kapta.

A zsűri döntésének értelmében a harmadik díjat Julia Muzicsenko vehette át, a második díj pedig Ádám Zsuzsannáé lett. A III. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny első díját a mongol Badral Chuluunbaatar nyerte el. A verseny Nagydíját a szeptember 16-i gálán adják át.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X