Papageno Radio
Intermezzo Bemutatkozott az első fogyatékkal élő művészekből álló szimfonikus zenekar - Videó

Bemutatkozott az első fogyatékkal élő művészekből álló szimfonikus zenekar – Videó

Az angliai Bournemouth Resound Zenekar testi fogyatékossággal élő zenészekből áll. A megszokásokkal és a fizikai törvényekkel dacoló együttesnek többek között autista, látássérült és sclerosis multiplexben szenvedő tagja is van. A zenekar ezen a nyáron fellépett a BBC Proms koncertsorozatán.

Az együttesről készült bemutatkozó videóból megtudhatjuk, hogy a tagok fizikai korlátain is túlmenően miért olyan egyedülálló és pótolhatatlan a világ első, fogyatékkal élők zenekara, mely a Bournemouth Szimfonikus Zenekar kezdeményezésére jött létre az együttes fő munkaprogramjának részeként.

Mi egy olyan sérültekből álló zenekar vagyunk, melynek tagjai tudják, hogy hogyan fordítsák előnyükre a fogyatékosságukat, így képesek vagyunk arra, hogy zenéljünk a korlátozottságainktól függetlenül.

BSO Resound – thoughts from its members

With our new season just around the corner, we wanted to catch up with what we did over the summer. In particular our amazing BBC Relaxed Prom which featured our ground-breaking new ensemble BSO Resound. Watch the members talk about preparing for the concert.

Közzétette: Bournemouth Symphony Orchestra – 2018. szeptember 22., szombat

A karmesteri pálca James Rose kezében van, akinek vezénylete alatt az együttes jelenleg repertoárját fejleszti, melyen jól ismert klasszikus alkotások és speciálisan az együttes számára írt darabok is helyet kapnak.

Ez a zenekar úgy működik, hogy én is részese tudok lenni. Minden nap meg kell, hogy csípjem magam, hogy elhiggyem, nem csak álmodom.

Ismerje meg a Bournemouth Resound Szimfonikus Zenekar tagjait!

(Via Slipped Disc)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!