Papageno Radio
- hirdetés -
Tánc Díjat kaphat a virtuális valósággal játszó táncfilm

Díjat kaphat a virtuális valósággal játszó táncfilm

A Svéd Királyi Balettnél készítette el Sharon Eyal Half Life, azaz Fél élet című koreográfiáját, amelyet VR-, azaz virtuális valóság technológiával rögzítettek. A táncfilmet több díjra is jelölték a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon és a Lyoni Nemzetközi Filmfesztiválon. 

A koreográfus neve a magyar közönség számára sem ismeretlen, darabjai több alkalommal voltak láthatók a Trafóban, legutóbb 2017 áprilisában, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

- hirdetés -

A technikának köszönhetően a film nézői lehetőséget kapnak arra, hogy olyan helyekről is láthassák az előadást, ahonnan még a színházban sem lehetséges. A Svéd Királyi Operában komoly hangsúlyt fektetnek a digitális megoldások használatára, az AR-technológiát (kiterjesztett realitás) például újonnan fejlesztett applikációkkal próbálták ki az elmúlt évadban.

Figaro házassága a virtuális valóságban

- hirdetés -

Az operaház kommunikációs vezetője szerint nemzeti színházként vezető szerepet kell játszaniuk a digitális technológia alkalmazásában, hiszen a cél az, hogy ezeket a műfajokat minél szélesebb közönséghez juttassák el. Hozzátette, az opera és a balett könnyen alkalmazkodik az új technológiához.

Így készült a film:

(Via Rhinegold Publishing)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.