Papageno Radio
Intermezzo Döntőbe jutott Könyves-Tóth Mihály az egyik legrangosabb európai zenei versenyen

Döntőbe jutott Könyves-Tóth Mihály az egyik legrangosabb európai zenei versenyen

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ma tartják az egyik legrangosabb, a német ARD adó által kiírt európai zenei verseny trombita kategóriájának döntőjét. A versenyen, amelyet idén 67. alkalommal rendeznek meg, olyan muzsikusok karrierje kezdődött, mint Micuko Ucsida, Thomas Quasthoff, Jessye Norman, Jurij Basmet vagy Maurice André.

Idén szeptemberben az ének, trombita, brácsa és zongoratrió kategóriákban rendezik a versenyt, négyből háromban magyar érdekeltséggel.

Az ének kategóriában Tatai Nóra, illetve Kincses Réka indult, az első díjat egy orosz énekesnő, Natalja Bojeva kapta. A zongoratriók között is volt magyar érdekeltség, a Trio Elyon a verseny második köréig jutott, a döntőre szeptember 15-én kerül sor.

A trombitások között Csány Imréért, Koczur Szabolcsért, Könyves-Tóth Mihályért, Kunkli Lászlóért, Lukács Istvánért, Marton Márkért drukkolhattunk. A szeptember 14-én 18 órakor kezdődő döntőbe Könyves-Tóth Mihály mellett egy francia és egy osztrák trombitás jutott. Kötelező programként Jolivet II. trombitaversenyét játsszák a fiatal muzsikusok, kíséri őket a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara Joseph Bastian vezényletével.

(Vai ARD)

Promóció

Stream és színház

X
X