Papageno Radio
Intermezzo Edinburgh új koncerttermet kap

Edinburgh új koncerttermet kap

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

100 éve nem épült ilyen helyszín a skót városban, a helyét 25 évig keresték. Az új előadó-művészeti központot mecénások adományaiból, 25 millió fontos kormány- és városi támogatásból, a Royal Bank of Scotland hosszú távon, kedvező áron biztosított telken alakítják ki.

Az intézményben 1000 fő befogadására képes hangversenyterem, 200 néző elhelyezésére alkalmas próba- és kamaraterem kap helyet, valamint oktatási célra használható helyiségek és egy egész nap nyitva tartó kávézó. Az IMPACT a szomszédos, kultúrtörténeti jelentőséggel bíró 18. századi épülettel organikusan épül egybe.

IMPACT – forrás: impactscotland.org.uk

Az IMPACT Scotland, a projektért felelős skót zenei előadó-művészeti alapítvány vezetője elmondta, egy évig finomították a terveket, az egyeztetési folyamatban a város önkormányzata, a kulturális örökségvédelem, a civil szervezetek és a helyi lakosok egyaránt részt vettek.

Elkészült Moszkva legújabb koncertterme

Ennek köszönhetően reméli, hogy a sokféle hátterű, életkorú és érdeklődési körű látogatók és előadók által Ediburgh új intézménye egy igazán vonzó, életteli kulturális centrum, a város büszkeségre okot adó épülete lesz.

(Via Rhinegold Publishing)

Promóció

Stream és színház

X
X