Papageno Radio
Intermezzo Fiatal zeneszerzőknek hirdet mentorprogramot a Londoni Szimfonikusok

Fiatal zeneszerzőknek hirdet mentorprogramot a Londoni Szimfonikusok

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Hat fiatal zeneszerzőt választottak ki a Londoni Szimfonikusok fejlesztési programjaiban való részvételre, akik egyenként és közösségben is bővíthetik tudásukat az alkotás, a szervezés és további munkafolyamatok révén. A programban olyan tapasztalatokat szerezhetnek a pályakezdők, melyek elengedhetetlenül fontosak egy sikeres és sokoldalú zeneszerző számára.

Amir Konjami és Daniel Kidane a zenekar Jerwood Composer+ elnevezésű programjához csatlakozik, mely sikeres programnak bizonyult a tavalyi szezonban is. Ennek keretében a fiatal zeneszerzőknek két kamarakoncertet kell megtervezniük: a feladataik között szerepel egy koncert létrehozásának minden egyes lépése a zenei koncepció kitalálásától kezdve egészen az előadás lebonyolításig, mely természetesen az zenekar személyzetének támogatásával és irányításával zajlik.

Térképre kerül London zenei élete

Alex Ho, Jamie Man, Donal Sarsfield és Keting Sun a Soundhub program részeseiként kutatások, kísérletezések és együttműködés által fejlesztenek ki és mutatnak be egy teljesen új alkotást.

Ide kattintva megismerheti a programokra kiválasztott fiatal zeneszerzőket.

Egy harmadik program, a Panufnik Composers Scheme egy zeneszerzői pályázat, melyet majd az ősz folyamán jelentenek be: a pályázat lezárása után hat fiatal zeneszerző kapja meg a lehetőséget, hogy a Londoni Szimfonikusoknak komponáljon.

(Via Rhinegold)

Promóció

X
X