Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Fischer Ádám: „Az Európai Uniónak ki kell állnia Magyarországért”

Fischer Ádám: „Az Európai Uniónak ki kell állnia Magyarországért”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Fischer Ádám éppen a Magyarországot elmarasztaló uniós Sargentini-jelentés vitájának napján, illetve azt megelőzően fogalmazta meg véleményét a Guardian és a Business Insider Deutschland hasábjain. A karmester bírálta a magyar kormány európai uniós és migrációs politikáját.

A karmester a magyar lakosság idegennyelv-tudásának alacsony szintjét emelte ki, amely azt eredményezi, hogy az európai uniós tagok közül Magyarország a legkevésbé minősül nemzetközi államnak. Véleménye szerint a jelenlegi magyar kormány következetesen aknázza alá a pluralizmust, és tudatosan marginalizálja azokat a kisebbségeket, akinek nem áll módjukban hallatni a hangjukat.

Emberi jogi célra ajánlotta fel Fischer Ádám a Wolf-díjjal járó pénzjutalmat

- hirdetés -

Fischer Ádám emlékeztetett arra, hogy annak az emberi jogokat szem előtt tartó, és védelmező nemzetközi Helsinki Bizottságnak a tagja, ami 1976-ban még a Szovjetunióban jött létre, és amely többek között azon dolgozik, hogy a magyar kormány ne tudja bezárni a Budapesten működő Közép-Európai Egyetemet. Mint írta, az Európai Uniónak ki kell állnia Magyarország mellett, és szankcionálnia kell egy olyan kormányt, amely semmibe veszi az emberi jogokat és a polgári demokrácia alapvetéseit.

„Az emberi jogot és az embereket kell védenünk”

A karmester a magyarországi közhangulat kapcsán arról tett említést, hogy amikor legutóbb Budapesten járt, az őt szállító taxisofőr csak arról tudott beszélni, hogy minden bevándorló terrorista, és a legrosszabb, amit egy kormány tehet, hogy beengedi őket az országba.

(Via Guardian, Business Insider, Slippedisc)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X