Papageno Radio
Intermezzo Kínában turnézik a Nemzeti Filharmonikusok Zenekara

Kínában turnézik a Nemzeti Filharmonikusok Zenekara

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Hamar Zsolt vezényletével két hangversenyt ad a Nemzeti Filharmonikusok Zenekara a kinai Wuhanban, szeptember 15-én és 16-án. A koncertek helyszíne a Wuhan Qintai Concert Hall, amely a legnagyobb és legkorszerűbb kulturális központok egyike.

A Wuhan Qintai Concert Hall szórakoztató parkja több, mint 50 millió négyzetméternyi területet foglal magában. A mintegy másfél ezer férőhelyes hangversenyteremben Kodály, Liszt és Beethoven művei csendülnek fel a Nemzeti Filharmonikus Zenekar előadásában. Az együttes vendégszólistája a 23 éves virtuóz, Ránki Fülöp zongoraművész.

Ránki Fülöp fotó: Posztós János

A zenekar első előadásán, szeptember 15-én Kodály Galántai táncok, Liszt Esz-dúr zongoraversenye és Beethoven IV. szimfóniája hangzik el, míg másnap, szeptember 16-án Kodály Marosszéki táncok, Liszt A-dúr zongoraversenye és Beethoven VII. A-dúr szimfóniája lesz hallható.

Önálló bérlettel jelentkezik a Nemzeti Énekkar a következő évadban

A hazai közönség a Nemzeti Filharmonikusokkal évadnyitó koncertjükön, szeptember 25-én a Müpában találkozhat, amelyen a XX. századi magyar zeneszerzők egy-egy műve csendül fel.

Promóció

X
X