Papageno Radio
Intermezzo Könyves-Tóth Mihály 2. helyezett lett az ARD Zenei Versenyen

Könyves-Tóth Mihály 2. helyezett lett az ARD Zenei Versenyen

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Megosztott második helyezést ért el és a közönségdíjat is elnyerte Könyves-Tóth Mihály a német ARD adó által kiírt európai zenei verseny trombita kategóriájának döntőjében. A győzelmet az osztrák Selina Ott szerezte meg. A második helyen Könyves-Tóth Mihály a francia Célestin Guérinnel osztozott. 

Könyves-Tóth Mihály a Kőbányai Zeneiskolában Bakó Roland irányításával kezdte meg trombita tanulmányait, majd a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult, ahol ifj. Kovács Kálmán volt a tanára. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre 2009-ben nyert felvételt és Kirsch János, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának trombitaművésze növendékeként diplomázott 2015-ben. Részt vett többek közt Boldoczki Gábor, Tarkövi Gábor és Jeroen Berwaerts mesterkurzusán. A Magyar Állami Operaház Zenekarában 2012 óta játszik. Szintén ebben az évben ugyancsak II. helyezést ért el az Ulmi Nemzetközi Trombitaversenyen, 2013-ban megnyerte a Budapesti Országos Trombitaversenyt, 2016-ban pedig a 68. Prágai Tavasz Nemzetközi Zenei Versenyen ért el második helyezést.

Könyves-Tóth Mihály, Selina Ott és Célestin Guérin.

Az ARD Zenei Versenyt idén négy kategóriában rendezték meg. A trombitások között Csány Imréért, Koczur Szabolcsért, Könyves-Tóth Mihályért, Kunkli Lászlóért, Lukács Istvánért, Marton Márkért drukkolhattunk. Az ének kategóriában Tatai Nóra, illetve Kincses Réka indult, az első díjat egy orosz énekesnő, Natalja Bojeva kapta. A zongoratriók között is volt magyar érdekeltség, a Trio Elyon a verseny második köréig jutott.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X