Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Új, Bartók-lemezzel jelentkezik a Sárik Péter Trió

Új, Bartók-lemezzel jelentkezik a Sárik Péter Trió

Beethoven műveinek jazz-feldolgozásai után most Bartók adaptációkból készített lemezt a Sárik Péter Trió, amelyet elsőként szeptember 21-én mutat be triójával a Zeneakadémia nagytermében.

Talán egyik zeneszerző sem volt akkora hatással a mai jazzre, mint Bartók. Műveinek döbbenetes ereje, dinamikája szinte elsöpri a hallgatót, zenéje csupa izgalom, misztikum, határtalan mélység és tisztaság. Azzal a céllal készítettük ezt az anyagot, hogy feldolgozásaink által azokkal is megszerettessük Bartók zenéjét, akik eddig idegenkedtek tőle. A jazz és Bartók tökéletes párosítás, a zongoradarabok trióra hangszerelve még karakteresebben szólnak, a nagyzenekari művek és a népdalfeldolgozások is új arcukat mutatják, és végtelen teret adnak az improvizációnak. Szeretettel ajánlom a koncertünket mind a klasszikus, mind a jazz zenerajongóinak – mondja Sárik Péter.

- hirdetés -

A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítják meg, mint a jazz-zenekarok többsége. A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a jazznek.

- hirdetés -

Saját szerzeményeik mellett bátran kalandoznak a műfajok között: két feldolgozás CD-t is készítettek a közönségük által kért dalokból, és gyakran játszanak klasszikus zenei átiratokat.

Jazz kívánságműsor című lemezük 2014-ben Fonogram-díjat kapott, mint „Az év jazz-albuma”, és ezen kívül még három lemezük volt jelölt ugyanerre a kitüntetésre.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.