Papageno Radio
Intermezzo Új kórusmű ünnepli a nőket

Új kórusmű ünnepli a nőket

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Két zeneszerző, Veronica Horwell és Iain Chambers együttműködéséből született meg a Nők városa című, a nőket ünneplő darab, melyet szeptember végén, ingyenes koncert keretében mutatnak be a londoni Leadenhall Marketben.

A nők tetteit és vívmányait ünnepli a Nők városa című darab, melyet kórusra és szólistákra írt a zeneszerző páros. A művet a Leadenhall Marketben mutatják be, mely igen fontos helyszín a női egyenjogúság történetében: a londoni piac az első helyek között szerepelt, ahol nők is vállalhattak munkát.

Ismerkedjen zeneszerzőnőkkel!

Az új kompozícióba olyan dalokat, hangokat és szavakat fűztek bele, melyek emlékeztetnek a nők gondolat- és vallásszabadságának, munkához való jogának fejlődésére, megidézik a szüfrazsett mozgalmat és az egyenjogúságért folytatott küzdelmeket.

A nők is játszhatnak mindent. Csak nem nadrágban.

Iain Chamber, a szerzőpáros férfi tagja így fogalmazott a mű születésének ötletéről: „Megannyi férfiak által írt, férfiakról vagy férfiaknak szóló történelmi dukomentum létezik. Kollégám, Veronica Howell és én elhatároztuk, hogy ezúttal olyan szövegeket keresünk, melyek életre tudják kelteni a nők tapasztalatait.”

(Via Rhinegold)

Promóció

X
X