Papageno Radio
Intermezzo Vörös Szilvia a bécsi Staatsoper tagja lett

Vörös Szilvia a bécsi Staatsoper tagja lett

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A mezzoszoprán Facebook-oldalán jelentette be, hogy hivatalossá vált: a 2018/2019-es évadtól a bécsi Staatsoper társulatát erősíti. Első előadásai szeptember 16-án, 20-án és 23-án lesznek, a Traviatában Flora szerepét énekli.

Vörös Szilvia zenész családban született, tanulmányait Győrben kezdte, majd a Zeneakadémián szerezett diplomát opera, illetve énekművész-tanár szakon. Klasszikus és kortárs műveket egyaránt énekel, operák mellett oratorikus művekben is fellép, repertoárján a dalirodalom is kiemelt helyet kap.

Vörös Szilvia nyerte a portofinói nemzetközi énekversenyt

2008-ban első helyezést ért el a  VI. Országos Simándy Énekversenyen, 2011-ben megkapta a Gundel művészeti díjat, 2012-ben Junior Prima díjat kapott, 2014-ben megnyerte az I. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyt. 2017-ben pedig a Concorso Lirico Internazionale di Portofino versenyen győzött.

Vörös Szilvia a Magyar Állami Operaházban 2014-ben debütált az Elektra 3. szolgálólányaként. A közönség láthatta őt Fenena, Suzuki, Bersi, Siébel, Romeo, Alisa,Waltraute, Isabella szerepében. 2016-ban a Salzburgi Ünnepi Játékok Young Singers Projectjének keretében felléphetett Puccini: Manon Lescaut című operájában (Musico), valamint Massenet Thaisában (Albine) olyan partnerekkel, mint Anna Nyetrebko, illetve Plácido Domingo. A nemzetközi közönség Milánóban és Párizsban is láthatta őt.

A bécsi Traviata rendezője Jean-François Sivadier, Violettát Albina Shagimuratova, Alfredot Pavel Breslik, az idősebb Germont-t Simon Keenlyside énekli.

Promóció

X
X