Papageno Radio
Intermezzo 10 magyar művész állít ki a New York-i Lincoln Centerben

10 magyar művész állít ki a New York-i Lincoln Centerben

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Hungary Emerging program keretében megvalósuló tárlat október 30-án, a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett amerikai vendégeskedésének nyitóestéjén mutatkozott be.

Az Operaház történetének legnagyobb tengeren túli bemutatkozására készül

A Magyar Foundation of North America és a New York-i Magyar Kulturális Központ együttműködésének köszönhetően a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett társulatának vendégelőadása mellett az 2017-2018-as Hungary Emerging program kiállítása is látható a New York-i Lincoln Centerben, így a tengerentúli közönség Magyarország képzőművészeti szcénájából is ízelítőt kaphat.

„Mint a Hungary Emerging egyik zsűritagja és támogatója, rendkívüli örömmel tölt el, hogy tíz kiválasztott magyar művész alkotása kerül New Yorkba – mondta Ledényi Attila, az Art Market Budapest művészeti vásárának alapító-igazgatója.

“A Lincoln Center nagy presztízsű helyszín, a mostani program pedig kiválóan példázza az előadóművészetek és a vizuális művészetek közötti szinergiába vetett hitünket. Őszintén hiszem, hogy a művek elnyerik a kifinomult New York-i közönség tetszését, hiszen a válogatást végző zsűrit többségében a New York-i művészeti szcéna kiemelkedő és jelentős képviselői alkották” – tette hozzá Ledényi.

A Hungary Emerging program és kiállítássorozat fiatal, feltörekvő, Magyarországon és külföldön élő magyar képzőművészek alkotásait mutatja be. A program célja, hogy lehetőséget adjon a feltörekvő művészeknek, valamint, hogy további művészeti együttműködéseket generáljon. Az idei pályázat nyertes művészei: Batykó Róbert, Biró Dávid, Fajgerné Dudás Andrea, Horváth Ágnes, Horváth Lóczi Judit, Pol Kurucz, Mezősi Ágnes, Regős Benedek, Saxon-Szász János, Tóth Angelika.

Tizenöt csoda a 8. Art Market Budapesten

A 2017–2018-as Hungary Emerging program amerikai utazásának következő – és egyben utolsó – állomása a decemberi Red Dot Miami Art Festivalon lesz. A szervezők a közelmúltban az Art Market Budapest keretében jelentették be, hogy az első év sikereire építve a Hungary Emerging program 2019-ben is folytatódik.

Promóció

X
X