Papageno Radio
Intermezzo Életműdíjat kapott Mészáros Márta Los Angelesben

Életműdíjat kapott Mészáros Márta Los Angelesben

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Kiosztották a 18. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál díjait október 23-án este a kaliforniai nagyvárosban. A kéthetes seregszemle életműdíját Mészáros Márta Kossuth-díjas rendező, forgatókönyvíró nyerte el.

Magyar a legjobb európai tévéfilm

A közlemény szerint az október 18-tól november 1-jéig tartó fesztivál idei programját a női filmkészítőknek, rendezőknek és színésznőknek szentelték. A programban 12 játékfilm, valamint dokumentumfilmek, rövidfilmek, televíziós alkotások, animációs és diákfilmek is szerepelnek.

A legjobb színésznő díját megosztva Törőcsik Franciska (Aurora Borealis) és Tarpai Viktória (A sátán fattya) nyerte el, a legjobb színész Csordás Milán (Genezis) lett.

A legjobb rendezőnek járó díjat Mészáros Márta (Aurora Borealis) kapta, aki szintén elnyerte a legjobb forgatókönyv elismerést is. A legjobb operatőrnek járó díjat megosztva Máthé Tibor (A hentes, a kurva és a félszemű) és Halász Gábor (A sátán fattyja) kapta.

Törőcsik Franciska: „Ezekben a dalokban megtaláltam önmagam”

A legjobb dokumentumfilm elismerést Tuza-Ritter Bernadett (Egy nő fogságban), a legjobb televíziós film rendezőnek járó elismerést Vitézy László (A színésznő, A fekete bojtár), a legjobb rövidfilm díjat Dombrovszky Linda (A Kockaember), a legjobb animációs alkotásért járó elismerést Gyulai Líviusz (Egy komisz kislány naplója) nyerte el.

A díjátadón számos magyar alkotó, köztük Oroszlán Szonja, Törőcsik Franciska és Tarpai Viktoria vett részt.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X