Papageno Radio
Intermezzo Félmillió eurós uniós támogatásból készül Enyedi Ildikó Füst Milán-adaptációja

Félmillió eurós uniós támogatásból készül Enyedi Ildikó Füst Milán-adaptációja

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ötszázezer euró (156,4 millió forint) filmgyártási támogatást szavazott meg az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages legutóbbi ülésén az Enyedi Ildikó rendezésében, nemzetközi sztárokkal készülő A feleségem története című Füst Milán-adaptációnak. A forgatás a tervek szerint tavasszal indul.

A Testről és lélekről című legutóbbi filmjével Oscar-díjra jelölt és a Berlinale Arany Medve-dajával kitüntetett Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán világhírű regénye alapján készül.

Enyedi Ildikó: „Mostantól az a fontos, hogy minél többen lássák a filmet”

A feleségem története európai koprodukcióban forog majd az Inforg-M&M Film vezetésével a német (mások mellett a kritikussiker Toni Erdmannt is készítő) Komplizen Film és az olasz Moliwood Films közreműködésével, valamint a német-francia Arte és az olasz RAI televíziók is támogatják.

Enyedi Ildikó filmjében Störr kapitány feleségét, Lizzyt a Mission: Impossible – Fantom protokoll, a 007 Spectre: A Fantom visszatér és a cannes-i arany pálmás Adéle élete című filmekből ismert világsztár, Léa Seydoux francia színésznő alakítja. A kapitány szerepében Anders Baasmo Christiansen (Borning, Kon-Tiki, A király választása) norvég színész lesz látható, a további szerepeket pedig Sergio Castellito, Luna Wedler, Josef Hader, Jasmine Trinca alakítják.

A gyártás előkészítése már hónapok óta tart a Filmalap támogatásával.

A forgatás a tervek szerint tavasszal kezdődik budapesti, hamburgi és máltai helyszíneken, A feleségem története 2020 nyarára készülhet el.

(Via MTI)

Promóció

Stream és színház

X
X