Papageno Radio
Intermezzo Kövesse nyomon élőben Rembrandt Éjjeli őrjáratának restaurálását!

Kövesse nyomon élőben Rembrandt Éjjeli őrjáratának restaurálását!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az amszterdami Rijksmuseum tulajdonában lévő hatalmas kép helyreállítási munkálatait jövő év júliusától a helyszínen és az interneten is nézhetik az érdeklődők.

Nem lehet tovább halogatni Rembrandt 1642-ben festett remekének restaurációját. A tulajdonos Rijksmuseum vezetése azonban úgy döntött: szakembereik a nyilvánosság előtt végzik majd az akár éveken át elhúzódó, több millió euróba kerülő állagmegőrzési folyamatot.

Évente közel kétmillióan nézik meg a holland aranykor legjelentősebb opuszát, és hogy a közelgő években a Rijksmuseumba látogatóknak se kelljen lemondaniuk az élményről, most egy vékony üvegfalat emelnek a festmény köré, amelyen belül a restaurátorok dolgoznak majd, de bárki meglesheti a munkájukat.

A holland múzeumok visszaszolgáltatnák a nácik által ellopott műkincseket

A helyreállításban több száz szakértő vesz majd részt, akik folyamatosan hírt adnak a projekt állásáról és az általuk tett izgalmas felfedezésekről.

A restaurálási munkálatok 2019 júliusában kezdődnek, ezt megelőzően pedig központi szerepet szánnak az Éjjeli őrjáratnak a Rembrandt halála 350. évfordulója alkalmából nyíló hatalmas kiállításon.

(Via Guardian, 444.hu)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X