Papageno Radio
Intermezzo Második helyen végzett Wendler Enikő az Osakai Nemzetközi Zenei Versenyen

Második helyen végzett Wendler Enikő az Osakai Nemzetközi Zenei Versenyen

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A bécsi zeneakadémia különleges tehetségek osztályába járó Wendler Enikő második helyezést ért el a 19. Osakai Nemzetközi Zenei Verseny döntőjében október 4-én.

Wendler Enikő nevét a Virtuózok zenei tehetségkutatóban ismerte meg a nagyközönség. A fiatal fuvolista egy évvel ezelőtt a salzburgi Grand Prize Virtuoso International Music Competition győztese volt, idén tavasszal a Golden Classical Music Awards International Music Competition következményeként kapott meghívást a New York-i Carnegie Hallba, ahol március 13-án adott koncertet.

Salzburgi nemzetközi verseny győztese lett Wendler Enikő

A japán verseny, amelynek művészeti vezetője Alexander Müllenbach, a világbéke és a kölcsönös megértés zászlaja alatt népszerűsíti a művészetet és a kultúrát. A döntőben öt korcsoportban versenyeztek a fiatal muzsikusok. Wendler Enikő a 11. osztályt fejezte be a budapesti Nádasi Ferenc Gimnáziumban, de októberben a bécsi Universität für Musik und darstellende Kunst Wien képviseletében versenyez, ahol Barbara Giesler Haase fuvolaosztályában, Doris Nicoletti irányításával tanul.

(Via Osakaimc, Facebook, Papageno)

Promóció

Stream és színház

X
X