Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Második helyen végzett Wendler Enikő az Osakai Nemzetközi Zenei Versenyen

Második helyen végzett Wendler Enikő az Osakai Nemzetközi Zenei Versenyen

A bécsi zeneakadémia különleges tehetségek osztályába járó Wendler Enikő második helyezést ért el a 19. Osakai Nemzetközi Zenei Verseny döntőjében október 4-én.

- hirdetés -

Wendler Enikő nevét a Virtuózok zenei tehetségkutatóban ismerte meg a nagyközönség. A fiatal fuvolista egy évvel ezelőtt a salzburgi Grand Prize Virtuoso International Music Competition győztese volt, idén tavasszal a Golden Classical Music Awards International Music Competition következményeként kapott meghívást a New York-i Carnegie Hallba, ahol március 13-án adott koncertet.

Salzburgi nemzetközi verseny győztese lett Wendler Enikő

- hirdetés -

A japán verseny, amelynek művészeti vezetője Alexander Müllenbach, a világbéke és a kölcsönös megértés zászlaja alatt népszerűsíti a művészetet és a kultúrát. A döntőben öt korcsoportban versenyeztek a fiatal muzsikusok. Wendler Enikő a 11. osztályt fejezte be a budapesti Nádasi Ferenc Gimnáziumban, de októberben a bécsi Universität für Musik und darstellende Kunst Wien képviseletében versenyez, ahol Barbara Giesler Haase fuvolaosztályában, Doris Nicoletti irányításával tanul.

(Via Osakaimc, Facebook, Papageno)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.