Papageno Radio
Blogok CAFe Budapest Két évtizede működik a Trafó - Videó

Két évtizede működik a Trafó – Videó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Október 16-án jön el az a nap, amikor a Trafó pontosan 20 éve nem állt le egy pillanatra sem. Akárcsak egy perpetuum mobile, a ház állandó mozgásban van. A születésnapi évad megmozdulásai is előremutatóak, különleges találkozásokat ígérnek.

Androgün alakok, akrobatika kimagasló fokon, ön- és identitáskeresés, catwalk koncert, abszurd fizikai színház, 200%-os vizualitású illúziószínház, montreáli szuggesztív szólóelőadók várják többek között az új, ünnepi évadban a közönséget. A Háztól már megszokott temérdek program szeptember 8-9-én vette kezdetét Mundruczó Kornél díjnyertes előadásával, a Frankenstein-tervvel.

20 éves a Trafó, a Ház, amely mindig mozgásban van, nem áll le egy percre sem. Egy újcirkusz-csapat a világ másik végén a trafós előadását próbálja, egy táncművész változat a mozdulatsoron, amit majd itt mutat meg először.Valahol megszületik egy klubos színdarab utolsó sora. Egyikünk a Ház felé villamosozik a körúton, valaki más a Galériába lép be. Vagy a fenti irodából lép ki, készülődik az öltözőben, a műsorfüzetbe ír szöveget, lapozgatja a füzetet.

20 éves a Trafó

20 éves a Trafó! – Ünnepel a Ház, ünnepeljetek ti is velünk október 16-án!

Közzétette: Trafó House – 2018. október 9., kedd

2018. október 16-án egy pillanatra mégis megáll a Trafó, összenéznek a lépcsőházban, aztán sietnek tovább, a Galériába, a Klubba, a Stúdióba, a Nagyterembe, mert hamarosan kezdődik valami!

Október 16-án a következő programok várnak mindenkit:

16:00-22:00 között negyedóránként | SZÍNHÁZ, INSTALLÁCIÓ
Heine Røsdal Avdal (NOR): Lyukas doboz

17:00 ÚJCIRKUSZ | KÜLSŐ HELYSZÍNEKEN
Joan Català (ES): Pelat

19:00 SZÍNHÁZ | BEMUTATÓ
Gondolat Generátor: #mindenkitörténet

19:30 | TRAFÓ GALÉRIA
Tárlatvezetés A sötét feltárása c. kiállításon

20:30 | ZENE
Anima Sound System

20:00-23:00 | FÉNYINSTALLÁCIÓ
Mátrai Erik: Spektrum fal

Trafó Galéria A sötét feltárása című évadkezdő kiállításában olyan művészeket mutat be, akik új és érzéki módon dolgoznak fel misztikus témákat.

2018-as jubileumi évadjában is az innováció és az újrafelfedezések helyszíne lesz a Galéria, akárcsak eddig, Budapest és Közép-Kelet Európa egyik markáns non-profit kortárs képzőművészeti kiállítóhelyeként. A galéria féléves programja reflektál mindarra a sokoldalúságra, ami a kiállítóhelyet jellemezte az elmúlt két évtizedben.

Az ősz beköszöntével, ha bárkit foglalkoztat a gondolat, hogy elkezdjen rendszeresen táncolni, a Trafóban a helye, mely a Műhely Alapítvánnyal közösen mutatja be a Táncmaraton 2018-at. A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös programként jelentkezik ezután Az Ügy, amely Kodály Székelyfonó című daljátékának alapötletét és formájáját fel- és kihasználva egy népdalokból építkező etűdsorozattal mutat képet a jelenlegi magyar társadalomról. Az október 11-től látható ősbemutatót fémjelzi a Soharóza, Halas Dóra, Nagy Fruzsina, Bartha Márk és Fekete Ádám.

Soharoza: Az Ügy – Fotó: Nagy Gergő

A CAFe Budapesttel szintén közös programként szerepel a Trafó műsorában a rég látott szürrealista belga társulat, a Peeping Tom. Az ijesztően tehetséges csapat retinába égő látvánnyal, asszociatív, mutatványszerű jeleneteken keresztül vizsgálja az emlékezetet, az élet szövetének mozaikos összetételét, az emlékek raktárában kombinálódó és fejlődő eseményeket, amik végül meghatározzák, kik vagyunk. A Moeder világa egyszerre vicces és kísérteties, nyugtalanító, mégis ismerős.

Peeping Tom: Moeder – Fotó: Oleg Degtiarov

Külföldi világsztárok is szép számmal jelennek meg a Trafó színpadán – többek között az indiai klasszikus zene szerelmesei sem maradnak fellépők nélkül. India leghíresebb énekes testvérpárja 7 év után indul világkörüli turnéra, és először fognak fellépni Magyarországon.

Utánjátszásra kerül többek között: Pintér Béla: Gyévuska, Forte: Vaterland, Tünet Együttes: Burok, TÁP Színház: Utas és holdvilág, Mundruczó Kornél/ Proton Színház: Látszatélet, Szégyen, Mészáros Máté: United Space of Ambivalence, Székely Rozália: Kálvária lakópark, Kárpáti Péter: Tótferi és még sok más darab.

Az elmúlt évek hagyományát folytatva az egy héten át tartó és Budapest különböző helyszíneit bejáró UH Fest idén is a Trafóval közösen megrendezett estével kezdődik.
A fesztivál nyitóestéjének vendége többek között a hangművész-performer legenda, John Duncan, aki a Soharóza kórussal ad elő egy exkluzív műsort.

A részeletek és a folyamatosan bővülő programkínálat elérhető a Trafó honlapján.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X