Papageno Radio
- hirdetés -
Tánc Varga József az első Merényi Zsuzsa-díjas

Varga József az első Merényi Zsuzsa-díjas

Merényi Zsuzsa balettmester, az Állami Balett Intézetben elindított táncpedagógus-képzés meghatározó alakja, alapvető metodikai művek szerzője előtt tisztelegve az MTE Noverre Táncművészeti Alapítványának Kuratóriuma Merényi Zsuzsa-díjat hozott létre az intézménnyel együttműködő, annak utánpótlásában meghatározó szerepet játszó, az amatőr balettoktatásban sikeresen tevékenykedő táncpedagógusok elismerésére.

- hirdetés -

A díjat a kuratórium az egyetem Művészeti Tanácsának javaslata alapján ítéli oda. Elsőként a makói VargaBalett Táncműhely művészeti vezetője, Varga József vehette át az elismerést a Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézet évnyitó diplomaosztó ünnepségén.

- hirdetés -

A VargaBalett Táncműhelyben mintegy 300 növendék tanul, három városban, Makón, Hódmezővásárhelyen és Szegeden. A dél-alföldi iskolának az elmúlt években mintegy tucat növendéke felvételizett sikeresen a Táncművészeti Egyetem klasszikus balett vagy modern tánc szakára.

A Merényi Zsuzsa-díj átadása

Varga József a magán-balettiskolák jelenőségét hangsúlyozva elmondta, hogy komoly képzési tervük van. Különböző csapatépítő programokat, növendékkoreográfus-versenyeket, kirándulásokat szerveznek a gyerekeknek, speciális kurzusokat tartanak, számos élménnyel gazdagítják az oktatást.

A most alapított Merényi Zsuzsa-díjat, melyhez kutatói ösztöndíj is társul, tanévenként legfeljebb két pedagógus kaphatja.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.