Papageno Radio
Intermezzo Bemutatják a legendás koncertfilmet, amit Aretha Franklin sosem hagyott jóvá

Bemutatják a legendás koncertfilmet, amit Aretha Franklin sosem hagyott jóvá

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Aretha Franklin 1972 januárjában rendkívüli koncertet adott a Los Angeles-i Watts negyed baptista templomában, melyet az Oscar-díjas filmrendező, Sydney Pollack vett fel. A hanganyag dupla lemezként megjelent, de hangproblémák miatt a film nem került közönség elé, írja cikkében az Index.

Quincy Jonestól kezdve Barack Obamán át Paul McCartney-ig búcsúztak hírességek az augusztusban elhunyt Aretha Franklintől. Azok a fiatal énekesnők, akik a popzenei toplisták élén vannak, szintén megrendülten és köszönettel írtak róla.

Elhunyt Aretha Franklin, a soul királynője

Korábban, amikor kiderült, hogy az 1972-es koncertről készült film, melyet idő közben feljavítottak, mégis a mozikba kerülhet, az énekesnő beperelte a felvétel jogait megszerző producert. Ez 2011-ben történt, ezután 2015-ben és 2016-ban is megakadályozta ügyvédei segítségével, hogy a filmet bemutassák, de senki sem értette, mi volt az igazi oka Aretha ellenállásának.

Most, hogy az énekesnő elhunyt, szabad utat kapott a felvétel – akaratát úgy tűnik, senki nem tartja tiszteletben. Az Amazing Grace november közepén debütál egy New York-i dokumentumfilm-fesztiválon.

(Via Index)

Promóció

X
X