Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Bocsánatot kértek a hamis Picasso-festményt megtaláló írónő átverői

Bocsánatot kértek a hamis Picasso-festményt megtaláló írónő átverői

A belgiumi peformansz alkotói bocsánatot kértek Mira Feticu írónőtől, amiért egy általuk megrendezett átverés áldozata lett. Most már egészen biztos, hogy hamisítvány a Romániában talált, Picassónak tulajdonított festmény, közölte a holland NOS televízió.

Csak tréfa volt, hogy megtaláltak egy hat éve ellopott Picasso-festményt

- hirdetés -

- hirdetés -

Emailben tudtatták az írónővel, hogy a nyomravezető levél a True Copy (Igazi másolat) elnevezésű projekt része volt, melyet Geert Jan Jansen megrögzött holland képhamisító ihletett.

Jansen hamisítványai 1994-es lefüleléséig elárasztották Európa és a világ műgyűjteményeit.

A két belga rendező, Bart Baele és Yves Degryse weboldalukon közölték: a hamisított Picasso-festményt október végén rejtették el a Tulcea megyei erdőben, és három romániai, valamint három hollandiai címre küldtek névtelen levelet, amelyekben megjelölték az elásott műkincs helyét, majd várták a fejleményeket.

A színházi alkotók bocsánatot kértek a hollandiai román írótól az átverés miatt, és felajánlották, hogy legyen része a produkciónak.

Mira Feticu a Digi 24 hírtelevíziónak azt nyilatkozta, hogy nincs oka szégyenkezni, mert jóhiszeműen, az értékmentés vágyától vezérelve járt el.

Mira Feticu – forrás: twitter.com/mirafeticu

A Mediafax hírügynökségnek adott nyilatkozatában kijelentette: megtörténhet, hogy az átverés során szerzett élményeit egy újabb regényben írja meg.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!