Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Debussy és Ravel zenéjét ünnepli a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa

Debussy és Ravel zenéjét ünnepli a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa

Debussy-Ravel-maratont rendez a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa 2019 februárjában. A fellépők között az Amadinda Ütőegyüttes, a MÁV Szimfonikusok, a Budafoki Dohnányi Zenekar, a Pannon Filharmonikusok és a Concerto Budapest is szerepel. A koncertekre november 6-tól vásárolhatnak jegyet az érdeklődők.

- hirdetés -

A maratonon szimfonikus zenekarok és kamaraegyüttesek muzsikálnak együtt a magyar zenei élet jeles szólistáival, mások mellett Kelemen Barnabással (hegedű), Ács Ákossal (klarinét), Balog Józseffel és Rados Ferenccel (zongora).

A koncerteken elhangzik majd például Claude Debussy A tenger, az Egy faun délutánja, Maurice Raveltől a Bolero, a Lúdanyó meséi és a Daphnis és Chloé is.

- hirdetés -

A BFZ és a Müpa közös, immár tizenkettedik maratonja Csajkovszkij, Bach, Beethoven, Bartók, Mozart, Schubert, Dvořák, Stravinsky, Mendelssohn és Schumann, Brahms, legutóbb pedig Leonard Bernstein­ után Debussy és Ravel zenéjét ünnepli.

Chloe Briot – forrás: BFZ

A két francia szerző neve összeforrt: mindketten impresszionistaként vonultak be a köztudatba, de egyikük sem szerette ezt a bélyeget.

Debussy, aki tagadta, hogy impresszionista lenne

Rivalizáltak, hatottak egymásra, figyelték, csodálták és motiválták egymást. Tizenévesen már mindketten komponáltak, vonzotta és alkotásra sarkallta őket az irodalom és a képzőművészet.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.