Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Gazdagon illusztrált könyv jelent meg a magyar operett történetéről

Gazdagon illusztrált könyv jelent meg a magyar operett történetéről

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A magyar operett címmel jelent meg Winkler Gábor gazdagon illusztrált kötete, mely a kezdetektől napjainkig mutatja be az operett fejlődését.

A kötetet ide kattintva megtekintheti.

A november 26-i könyvet bemutató budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Winkler Gábor neve nemcsak orvosként ismert: évek óta szenvedélye a zene és a zenés színház. A több orvosi és zenei könyvet is jegyző szerző legújabb kötete bemutatja az operett fejlődését a kezdetektől napjainkig, végigvezet legfontosabb színészeinek arcképcsarnokán és megismertet az operettet játszó színházakkal.

A Holnap Kiadónál megjelent kötet gazdag illusztrációs anyagot, szakkifejezések magyarázatát, képek jegyzékét, a felhasznált irodalmat, operett cím- és névmutatót is tartalmaz. A szerzőt a kiadó kérte fel a magyar operett történetének megírására.

- hirdetés -

Winkler Gábor elmondta, hogy az operák felől közelített az operetthez, mert mindkét műfaj közel áll hozzá. Hozzátette, hogy véleménye szerint az operett nem tartozik a könnyű zenés műfajok közé, sokszor könnyebb egy operát színre vinni, az operett ugyanis összetettebb, a szereplőknek a próza, az ének és a tánc egységét kell megvalósítaniuk.

Forrás: libri.hu

A Kálmán Imre Teátrumban tartott könyvbemutató sajtótájlkoztatón Vadász Dániel, a kötetben külön fejezetet kapó Budavári Palotakoncertek producere elmondta: a könyv hiánypótló, jól lehet tájékozódni benne, sok képpel színesített, szórakoztató olvasmány. Nacsa Olivér, a fesztivál másik producere arról beszélt, hogy régi adósságot törleszt a könyv, hiszen ilyen átfogó irodalom, ennyi érdekes háttéranyagot tartalmazó mű régen készült a magyar operettről.

„Az operett egyfajta reneszánszát éli” – mondta Nacsa Olivér a könyvbemutatón hozzátéve, hogy az operett sokadik virágzását éli. Oszvald Marika színművésznő arról beszélt, hogy a könyvből megismerheti az elődöket, Peller Károly színművész szerint pedig a kötet átfog mindent, ami a műfajjal kapcsolatos.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X