Papageno Radio
Intermezzo Hegyi Barbara kapja a Páger Antal-színészdíjat

Hegyi Barbara kapja a Páger Antal-színészdíjat

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Hegyi Barbara Jászai Mari-díjas színművésznő lesz a Páger Antal-díj jövő évi kitüntetettje. A szakmai kuratórium döntését, melynek tagjai Hegedűs D. Géza, Tordy Géza, Szalma Tamás, Réz András és Gyarmati Antal, Makó város képviselőtestülete is jóváhagyta.

A makói önkormányzat által 2001-ben alapított elismerést minden évben az a színész érdemli ki, aki a kuratórium döntése alapján a leghűségesebb Páger Antal szellemi örökségéhez, játékára jellemző a págeri hitelesség és eszköztelenség.

A díj maga a színészlegenda arany pecsétgyűrűjének a pontos mása, melyet maga is elismerésként kapott 80 éves korában a Vígszínháztól.

Az átadásra minden évben a Kossuth-díjas színművész születésnapjához, január 29-hez legközelebb eső hétvégén kerül sor Makón a Hagymaházban, az eseményen részt vesznek a színművész élő rokonai is.

Emlékszik még a Nemzeti Színház történetére?

Hogyan akart Aczél György új Nemzeti Színházat építeni?

Hegyi Barbarának alkalma volt együtt játszani a 87 éves koráig folyamatosan színpadon álló színészóriással, az Elveszett paradicsom című filmben mindketten szerepeltek, Páger Antal a forgatás idejében hunyt el.

(Via Vígszínház)

Promóció

X
X