Papageno Radio
Intermezzo Indul a 4. Budavári Bach Fesztivál

Indul a 4. Budavári Bach Fesztivál

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Magyarország legnagyobb barokk orgonájának tavalyi felszentelése óta a Budavári Evangélikus Templomban immáron a 4. Budavári Bach Fesztivál kerül megrendezésre november 4. és 16. között, mely tavalyhoz hasonlóan most ősszel is egy nemzetközi orgonafesztivál lesz.

A középpontban álló hangszer különlegessége, hogy megálmodója, Bán István orgonaművész (aki a fesztivál művészeti vezetője is egyben) a koncepció kialakításakor magának Bachnak a feljegyzéseit vette alapul, így olyan orgona született meg 300 éves mintára, melyen először lehet Magyarországon autentikusan, kompromisszumok nélkül J. S. Bach műveit előadni.

Hamar kiderült, hogy csodálatos orgona messze túlmutat a felé támasztott kezdeti elvárásokon. Végtelen gazdagságot magában hordozva a német „klasszikusokon” kívül más országok- és hagyományok barokk szerzőinek zenéjét is tökéletesen kiszolgálja, ezért is a fesztivál mottója „Bach+1”, melyben a neves vendégművészek (Ausztriából, Olaszországból, Dél-Afrikából és hazánkból) maguk döntik el, mivel, vagy kivel párosítják a Nagy mester lehengerlő muzsikáját.

November 1. – Kezdődik a Bachrangolás

Az eredmény egy igen színes fesztiválműsor tele érdekességgel. Rögtön a nyitókoncerten Bach mellett Georg Muffat műveit hallhatjuk Ines Schüttengruber osztrák művésznő előadásában, aki a híres Melki Apátság főorgonistája.

A belépés díjtalan, adományokat a sorozat fenntartására a helyszínen gyűjtenek. További információk ide kattintva.

Promóció

Stream és színház

X
X