Papageno Radio
Folk Jótékonysági népzenei rendezvényekkel segítik az idős zenészeket

Jótékonysági népzenei rendezvényekkel segítik az idős zenészeket

Az Erdélyi Magyar Népzenészek Egyesülete és a Hagyományok Háza hat jótékonysági koncert bevételének felajánlásával segíti az idős, beteg zenészeket. 

A kezdeményezés gondolata 2013-ra tekint vissza, amikor a Hagyományok Háza az úgynevezett Összefogás koncertekkel támogatott idősebb, beteg, kedvezőtlen anyagi körülmények közt élő népzenészeket. Az Erdélyi Táncházzenészek Találkozóján 2014-ben a résztvevők szintén megfogalmazták az idős, rossz egészségi állapotban lévő zenészek megsegítésének szándékát, így 2015-ben a Hívd meg az öreg zenészeket egy sörre! jelmondattal számos táncházban szerveztek gyűjtést. A brácsa formájú dobozokban összegyűlt adományokból a szervezők a rászorulóknak élelmet vásároltak, valamint orvosi ellátásukat támogatták.

Kiket rejtenek ezek a városi közegből kiugró fekete és piros ruhadarabok?

Az első koncertre a csíkszeredai Jeles Napi Táncház keretében került sor, ahol mintegy kétszáz főnyi közönség előtt léphetett fel a tizenhat előadó.

A következő gyűjtést november 10-én a sepsiszentgyörgyi 30 éves Népzene és Néptánc Találkozó keretében rendezik, majd november 14-én Székelyudvarhelyen az Össztánc Ősszel című program során. November 24-én Kolozsváron, az Ördögtérgye Találkozón, december 12-én Budapesten, a Hagyományok Háza Összefogás koncertjén, december 17-én pedig Marosvásárhelyen, a karácsonyi táncház keretében adakozhat a közönség a rászoruló zenészek javára.

(Via MTI)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!