Papageno Radio
Intermezzo Keleti Éva fotóival illusztrált album jelenik meg Psota Irénről

Keleti Éva fotóival illusztrált album jelenik meg Psota Irénről

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Psota Irén Alapítvány kezdeményezésére, a Balassi Kiadó gondozásában, Irén, te édes! címmel könyv készült Psota Irénről.

Tudják-e, melyik volt Psota Irén kedvenc betétdala a Csárdáskirálynőből?

Kulisszatitkok a Csárdáskirálynő forgatásáról

Az Irén, te édes! című kötet borítója

A felejthetetlen színésznő meghatározó színházi szerepei Keleti Éva Kossuth-díjas fotóművész képein elevenednek meg az albumban, a főszereplőre pedig pályatársai emlékeznek. A megszólalók között van mások mellett Almási Éva, Kiss Mari, Huszti Péter, Béres Ilona és Szakály György is.

„Psota Irén végigkísérte az életemet, barátok voltunk, és nagyon sokat dolgoztunk együtt. Őszintén megszerettük egymást. A kapcsolatunkról elég, ha annyit mondok, megesett, hogy beteg voltam, így a kedvemért a színházi bemutató előtt eljátszotta nekem az egész előadást, hogy készíthessek róla képeket” – nyilatkozta a Pesti Műsornak Keleti Éva, és hozzátette:

„Azok közé a művészek közé tartozott, akiket nagyon nehéz fotózni, soha nem volt elégedett magával, ám ha gépet látott, máris megszűnt civil embernek lenni.”

A szerző és a kiadó jóvoltából Keleti Éva korábban nem publikált fotóiból adjuk közre a fentebbi galériát. Az Irén, te édes! című könyv bemutatója november 29-én, a Rózsavölgyi Szalonban lesz. A kötet itt előrendelhető.

Promóció

Stream és színház

X
X