Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Magyar producerek is dolgoznak egy Norman Lebrecht-regény alapján készülő új filmen

Magyar producerek is dolgoznak egy Norman Lebrecht-regény alapján készülő új filmen

A Jeffrey Caine forgatókönyve alapján készült film alapja Norman Lebrecht azonos című díjnyertes regénye. Az érzelmes detektív-történetként definiált The Song of Names a II. világháború kezdetén bontakozik ki, középpontjában pedig a 9 éves hegedűművész-zseni, Dovidl története áll, aki lengyel zsidó menekültként érkezik Londonba.

- hirdetés -

Néhány órával a 21 éves Dovidl debütáló koncertje előtt a hegedűművész minden nyom nélkül eltűnik. Vele majdnem egykorú testvére, Martin évtizedekkel később felfedez egy fiatal hegedűst, aki egy olyan mozdulatot mutat be, amit Martin szerint kizárólag eltűnt testvérétől, Dovidl-től tanulhatott meg az ifjú tehetség. Ez a véletlen arra készteti Martint, hogy a testvére keresésére induljon. A kutatás meglepő felfedezésekhez vezet mindkét férfi életében.

Több amerikai államban is magyar filmek töltik meg a mozikat

- hirdetés -

A Clive Owen és Tim Roth főszereplésével készült két kontinenst és fél évszázadot felölelő filmet François Girard rendezte. A kanadai-brit-német-magyar kooprodukció forgatását Londonban kezdték meg, de a stáb Budapesten kívül még New Yorkban, Montrealban és Treblinkában is forgat. A további szerepekben Catherine McCormack, Jonah Hauer King, és Gerran Howell is látható lesz majd. Több tucat magyar filmes is dolgozik Norman Lebrecht regényének adatpációján – a producerek közt megtaláljuk Robert Lantost, a magyar kanadai filmproducert, az egyik társproducer pedig Petrányi Viktória.

Oscar-díjra jelölhetnek egy magyar dokumentumfilmet

A film lenyűgöző és érzelmes zenéje ad keretet a háború borzalmait és a két főhős közti barátság, árulás és megbékélés útját bemutató történetnek. A The Song of Names megmutatja, hogy a zenének van elég ereje ahhoz, hogy megvilágítsa az igazságot és begyógyítsa a sebeket.

(Via Variety.com)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.