Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Magyarország az idei wrocławi könyvvásár díszvendége

Magyarország az idei wrocławi könyvvásár díszvendége

Hazánk lesz a díszvendége a lengyelországi Wrocławban, november 29-én kezdődő négynapos könyvvásárnak, amelyre több magyar szerzőt is meghívtak, és ahol egy lengyel-magyar történelmi témájú társasjátékot is bemutatnak.

- hirdetés -

Az alsó-sziléziai vajdaság központjában, Wrocławban már 27. alkalommal rendeznek könyvvásárt, idén több mint 160 kiadó részvételével.

A magyar díszvendégség keretében bemutatják Grendel Lajos Négy hét az élet című regényének lengyel fordítását, Horváth Viktor pedig Tankom című, az 1968-as prágai tavaszról szóló könyvéről beszél. Legújabb munkáiról számol be Márai Sándor műveinek lengyel fordítója, Teresa Worowska, aki bemutatja Szerb Antal Utas és holdvilág című regényének idén kiadott lengyel változatát is, Esterházy Péter Utazás a tizenhatos mélyére című könyvének nemrég kiadott lengyel fordítását pedig Elżbieta Sobolewska ismerteti.

- hirdetés -

Labdarúgásról szól majd az a lengyel-magyar irodalmi beszélgetés is, amelynek egyik témája a Puskás, a leghíresebb magyar című, 2017-ben lengyelül kiadott életrajzi könyv lesz.

Frankfurtban jól szerepeltünk:

Sikeres magyar bemutatkozással zárult a 70. Frankfurti Könyvvásár

A könyvvásárra látogat Kovács István történész, író, diplomata is, aki a legendás, II. világháborús futár és történész, Wacław Felczak örökségéről és a lengyel-magyar barátság történetéről ad elő. Egy másik pódiumbeszélgetésen Kovács történészi munkásságát mutatják be, amelynek a lengyel történelem, valamint az 1848–49-es magyar szabadságharc lengyel vonatkozásai állnak a fókuszában.

Lagzi Gábor diplomata, történész a lengyel emigrációs irodalom legendás alakja, Jerzy Giedroyc és Gömöri György irodalomtörténész levelezését feldolgozó, idén kiadott kötetét ismerteti.

Tavasszal Karl Ove Knausgård érkezik majd hozzánk:

Norvég sikerszerző lesz a 2019-es Könyvfesztivál díszvendége

A könyvvásár programjában számos gyermekrendezvény is szerepel, köztük a Kodály-módszerrel rendezett zeneműhelyek, valamint egy lengyel-magyar ismeretterjesztő társasjáték bemutatása.

A varsói Magyar Kulturális Intézet és a lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete által kiadott, Znaj Znak/Felismered? című játék a két ország legújabb kori történelmének legfontosabb eseményeit eleveníti fel.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.