Papageno Radio
Intermezzo Óriási közönségsikerként zárt a Frida Kahlo-kiállítás a Nemzeti Galériában

Óriási közönségsikerként zárt a Frida Kahlo-kiállítás a Nemzeti Galériában

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Több mint 220 ezer látogató volt kíváncsi az elmúlt négy hónapban a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-kiállítására.

A múlt héten újranyíló Szépművészeti Múzeum is sok látogatót fogadott, az október 30-i megnyitó óta több mint tízezren váltottak belépőt a megújult intézménybe.

A Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-tárlata az utóbbi három év legsikeresebb magyarországi kiállításaként zárt, csak tizenötezer látogatóval lemaradva a Szépművészeti Múzeum Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című, 2015 elején bezárt kiállításától, amellyel annak idején a múzeum a most befejeződött nagyrekonstrukció előtt búcsúzott a közönségétől.

Átadták a felújított Szépművészeti Múzeumot

A 20. század talán legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendezett tárlat régi adósságot törlesztett, hiszen a közönség már régóta várta a csak sok évvel halála után világhírűvé vált, ám azóta is töretlen népszerűségnek örvendő mexikói művész magyarországi bemutatkozását.

Budapestre érkeznek Frida Kahlo remekművei

A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlat megnyitását követően hétfőnként is nyitva állt, az utolsó hétvégén pedig éjfélig várta a látogatókat.

Promóció

Stream és színház

X
X