Papageno Radio
Intermezzo Több amerikai államban is magyar filmek töltik meg a mozikat

Több amerikai államban is magyar filmek töltik meg a mozikat

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Tíz magyar mozifilmet és egy rövidfilmet tűz műsorra az október 31-től november 11-ig tartó 41. Denveri Filmfesztivál, ahol Mészáros Márta, Antal Nimród és Herendi Gábor alkotásait is vetítik majd. San Franciscóban pedig magyar filmfesztivált rendeznek.

A kolorádói mustra szervezői Mészáros Márta előtt tisztelegnek legutóbbi alkotása, a chicagói filmfesztivál közönségdíját is elnyerő Aurora Borealis – Északi fény című, Törőcsik Mari főszereplésével készült történelmi film vetítésével. Antal Nimród A Viszkis című alkotása és Gárdos Éva Budapest noir-ja szintén meghívást kapott a rangos amerikai szemlére, utóbbit a rendezőnő személyesen mutatja be a filmfesztivál közönsége számára.

Életműdíjat kapott Mészáros Márta Los Angelesben

A legújabb magyar alkotások közül műsorra tűzik az Örök tél, a Genezis, a Virágvölgy és az Egy nap című egész estés játékfilmeket, valamint a Még nem című animációt, amely a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) készült. A 2017-ben debütált filmek közül látható lesz a Kincsem; A hentes, a kurva és a félszemű; valamint a Jupiter holdja is.

A nagy sikerre való tekintettel idén ötödik alkalommal is megrendezik a San Franciscó-i Magyar Filmfesztivált.

A november 2-án és 3-án, a Coppola Theatre-ben hét kortárs filmalkotást, köztük a Kincsem; a Liza, a rókatündér; és az Aurora Borealis című filmeket láthatja a közönség.

A San Franciscó-i Állami Egyetem filmszakával és a Central European California Cultural Institute-tal (CECI) közösen szervezett fesztivál különlegessége, hogy Steven Kovács professzor vezetésével egy filmkurzus is épül a program köré, így az öbölben élő amerikai-magyar diaszpóra mellett az amerikai diákokhoz is eljutnak a magyar alkotások.

(Via MTI)

Promóció

X
X