Papageno Radio
Intermezzo Vonatokon felejtett tárgyakon játszik egy brit zenekar

Vonatokon felejtett tárgyakon játszik egy brit zenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Anglia-szerte ingázók évente több mint 38 millió személyes tárgyat hagynak el a vonatokon, derült ki az East Midlands Trains közlekedési vállalat által kiadott listából, mely a 10 legfurcsább és legcsodálatosabb elveszett tárgyat mutatja be.

906 millió fontra becsülték az Egyesült Királyságban a vonatokon elhagyott tárgyak értékét, melyek közt például 4 felbecsülhetetlen értékű műalkotásra, 2 darab hét láb hosszú szörfdeszkára, egy óriási kaktusz formájú úszógumira és egy fél szimfonikus zenekar felszerelésére elegendő hangszerre leltek.

A legfurcsább elveszett tárgyakon játszik a Royal Philharmonic Concert Orchestra – forrás: mirror.co.uk

Hogy felhívja a figyelmet az elvesztett tárgyakra, a brit East Midlands Trains közlekedési vállalat különleges programba kezdett a brit Királyi Filhramonikus Zenekar közreműködésével: létrehozták az Elveszett Vagyontárgyak Zenekarát, amely egyszeri alkalommal adott elő egy megszemélyesített ódát az elveszett tárgyak bevonásával, azok korábbi tulajdonosainak ajánlva a művet. A performansz célja, hogy a hanyag utasok esetleg ráleljenek elhagyott értékeikre.

Angliában az elmúlt év leggyakrabban elhagyott tárgyai számszerűsítve: 766 hátizsák, 644 kabát, 683 mobiltelefon, 593 pénztárca és közel 400 esernyő. A vonatokon elveszített legszokatlanabb tárgyak között szerepel még egy pár műláb, egy Donald Trumpot ábrázoló rajz, egy műfogsor, egy Star Trek jelmez, sílécek és egy 2500 font értékű csekk.

(Via Slipped Disc)

Promóció

Stream és színház

X
X