Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A víz alatt, játék közben készült fotósorozat egy csellistáról - Galéria

A víz alatt, játék közben készült fotósorozat egy csellistáról – Galéria

Nikolaj Lund fotográfus legutóbbi projektjében szó szerint új mélységekben merítkezett meg: vízalatti képsorozatot készített egy csellistáról és hangszeréről.

- hirdetés -

Nikolaj Lund eredetileg csellóművészként szerzett mesterdiplomát, így későbbi hivatása során, fotográfusként is természetes számára, hogy a klasszikus zene közelében tevékenykedik: képei speciális tematikájával megteremtette – de legalábbis igen különleges és merész szintre emelte a hangszerportré műfaját.

- hirdetés -

Legújabb fotósorozata elkészítéséhez Horvátország egyik szigetére látogatott, hogy víz alá merüljön kamerájával, egy dán csellójátékossal és annak csellójával együtt. Az eredmény pedig bámulatosan napsütéses és korallzöld.

Mielőtt azonban a photoshop-manipuláció gyanúja felmerülne bennünk, nézzük meg a munkálatokról készült rövid előzetest, amelyben a fotózás menetét is megörökítették.

Nincs kétség, a cselló és az elegáns fellépőruha is megmártózott a kellemes hőmérsékletű, szeptemberi tengervízben, nem is csoda, hogy a kíváncsi turisták végig figyelemmel kísérték az eseményeket. De hogy mi maradt a hangszerből, arról már nem kaptunk információkat.

(Via Classic fm)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X