Papageno Radio
Intermezzo Armel-díjasként mutatkozik be Berlinben a Virtuózokból ismert Ninh Long

Armel-díjasként mutatkozik be Berlinben a Virtuózokból ismert Ninh Long

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ninh Long a Virtuózok 2018-as felnőtt korcsoportjának nyerteseként Armel Opera Festival Díjban részesült, amelynek köszönhetően Berlinben, a Berlin Filharmónia koncerttermében mutatkozik be 2018. december 29-én.

Ninh Đức Hoàng Long (Ninh Long) 1991-ben született a vietnámi Ninh Binh városában, művészcsaládban. Apja író, drámaíró. Longot kezdetben a színjátszás érdekelte, egyik tanára fedezte fel tehetségét és énektanulásra biztatta. 2007-ben a Vietnámi Nemzeti Zeneakadémián, Hanoiban kezdte meg zenei tanulmányait, ahol 2011-ben klasszikus énekművész diplomát kapott, majd állami ösztöndíjasként 2013-ban érkezett Magyarországra, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre.

Ninh Long – forrás: facebook.com/pg/ninhlongoperaenekes

2017-ben a Müpa és a Pécsi Nemzeti Színház színpadán Bellini A puritánok c. darabjában debütált. 2018-ban megnyerte a Virtuózok Klasszikus Zenei Tehetségkutató Verseny Felnőtt korcsoportját. A zsűri és a közönség nagyra értékelte művészi teljesítményét: különösen Erkel Ferenc Bánk bán című operájából a Hazám hazám című ária előadásával aratott hatalmas sikert.

A fiatal operaénekes a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kíséretében lép fel Berlinben. Programjában Donizetti, Rossini, Verdi és Ernesto De Curtis műveinek népszerű áriái, dalai szerepelnek.

Long Ninh az Armel-díjjal

Korábbi Armel Díjas Virtuózok koncertjei:

2015. Boros Misi – zongora – Zürich, Tonhalle

2016. Váradi Gyula – hegedű – Berlin, Berlin Filharmónia

2017. Kökény Tamás- nagybőgő – New York, Carnegie Hall

2017. Abouzahra Amira – hegedű – Berlin, Berlin Filharmónia

2017. Holozsai Eszter – fuvola – London, St. John’s

2018. Kristóf Réka – szoprán – New York, Carnegie Hall

2018. Kis Radu – hegedű – London, St John’s

Promóció

X
X