Papageno Radio
Intermezzo Budapesten ad ünnepi gálakoncertet José Carreras

Budapesten ad ünnepi gálakoncertet José Carreras

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A világhírű tenort a Papp László Budapest Sportarénában láthatja a közönség, december 19-én. A koncerten közreműködik Pasztircsák Polina szoprán, Roberto De Candia bariton és a MÁV Szimfonikus Zenekar Ács János vezényletével.

Az est programjában egyházzenei művek mellett operaáriák is megszólalnak. Az elhangzó darabok között szerepelnek mások mellett Schubert alkotásai, valamint egy duett is Verdi Traviatájából. Világpremiernek is otthont ad a koncert, mert új hangszerelésben, három szólistára, kórusra és zenekarra írt változatban szólal meg Gounod Ave Maria című műve.

A koncert kapcsán a karmester, Ács János hangsúlyozta: Carreras nemcsak korunk egyik legnagyobb énekese, hanem embersége okán is kiemelkedő személyiség, végtelenül sok jót tesz a világban.

„Nagy dolog, hogy ezen a koncerten nyolc áriát fog elénekelni”,

ilyen nem nagyon történt az utóbbi időben, hiszen Carreras már csak különleges alkalmakkor lép színpadra.

A katalán operaénekes 1976-ban járt először Budapesten, és azóta több alkalommal is fellépett Magyarországon. Budapesttel egészen különös kapcsolata alakult ki; erre a felkérésre is azonnal és örömmel mondott igent. José Carreras a magyar zenei életet különösen gazdagnak és értékesnek jellemezte, ezért is tartja ma is fontosnak visszatérni ide.

(Via MTI)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X